Friday, May 5, 2023

Javascript tips (Nederlandse versie) is nu verkrijgbaar

For an index to all my stories click this text

This text is in Dutch as it is a shameless plug for my latest book called Javascript tips. You'll have to wait a few weeks as the English version is now getting edited.



Javascript is waarschijnlijk de meest gebruikte programmeertaal ter wereld. Je gebruikt het zelf ongetwijfeld elke dag aangezien Javascript in elke web-browser (Chrome, Edge, Firefox, Opera etc.) is ingebouwd. Zo vlug als je op een webpagina op een knop drukt, of een veld invoert komt Javascript om de hoek kijken.

Maar buiten dat wordt Javascript ook steeds belangrijker bij het weken met ESP8266, ESP32 en Raspberry Pi Pico W microcontrollers. Kijk maar eens naar mijn artikel dat een webpagina bouwt met daarop een knop en een indicator die de status van een led aangeeft:

http://lucstechblog.blogspot.com/2019/08/esp-webserver-tutorial-part-3-button.html


Of het artikel over het maken van een webpagina met lijndiagrammen en gauges:

http://lucstechblog.blogspot.com/2019/11/gauges-and-linecharts-in-javascript.html

En er komen nog een aantal artikelen over Javascript op dit weblog. Je kunt nl met Javascript ook heel eenvoudig app's voor je telefoon maken !!!

Bij het schrijven van deze artikelen en het ontwikkelen van appjes voor mijn telefoon liep ik steeds tegen kleine probleempjes aan die met enkele regels programmeren op te lossen waren. Die heb ik verzameld en zo ontstond mijn nieuwe boek.

Dit boek is niet bedoeld om je te leren hoe je in Javascript kunt programmeren. Het biedt echter wel oplossingen voor een breed scala aan kleine problemen die zich vaak voordoen tijdens het programmeren in Javascript. Met meer dan 500 tips in het boek, kun je snel en gemakkelijk oplossingen vinden voor problemen zoals het sorteren van een array op basis van de lengte van de elementen, het berekenen van de datum over 10 dagen, het toevoegen van een rij aan een HTML-tabel en het bepalen van welke dag 1 januari 1999 was.

Voor al deze veelvoorkomende problemen biedt het boek duidelijke oplossingen die worden gedemonstreerd met voorbeelden en vaak met uitleg over hoe je tot de oplossing kunt komen. Als er meerdere oplossingen zijn voor hetzelfde probleem, worden deze getoond, zodat je de methode kunt kiezen die het beste bij je eigen programmeerstijl past.

Of je nu een beginnende of gevorderde Javascript programmeur bent, dit boek kan je tijdens je programmeersessies helpen bij het vinden van oplossingen voor kleine problemen.

De meer dan 500 tips staan op maar liefst 400 pagina's en de tips zijn onderverdeeld per onderwerp:

Getallen
String
Datum
Array
Functie
Communicatie
Objects
Diverse
Html


Het ISBN nummer is: 9789464811285

Javascript tips is nu verkrijgbaar via:

https://www.boekenbestellen.nl/boek/javascript-tips/58638

UPDATE:

NU ook verkrijgbaar bij Bol, Bruna en andere boekhandels:

https://www.bruna.nl/boeken/javascript-tips-9789464811285

https://www.bol.com/nl/nl/p/javascript-tips/9300000150210654/?bltgh=hWZSkDHpvoAq9kfTRIBHFQ.2_13.16.ProductImage

Veel plezier bij het programmeren.

Luc Volders